Om Comeco

Comeco

Comeco AB som 2021 firade 30 år som företag, är ett familjeföretag med mångårig erfarenhet av byggvärme samt klipp- och bockmaskiner för armering.

Verksamheten består av försäljning & tillverkning av nya maskiner. Försäljning och reparation av begagnade maskiner samt service och försäljning av reservdelar till dessa maskiner.

Vi har ett stort kundnät i Sverige med många bra referenser, tack vare nöjda kunder inom bygg- och uthyrningsföretagen.

Några av våra större kunder är Ramirent AB, Cramo AB, Renta AB, Lambertsson AB, Skanska AB, NCC AB och HLL AB. Vi har arbetar även med lokala företag som t.ex. Josefssons Maskinuthyrning AB, AJKO, Prefab bolaget i Västerås, TREKO m.fl.

COMECOS HISTORIA

Vi är oerhört stolta över att ha kunnat leverera byggtorkar i Sverige sedan 1991 – med fortsatt högt fokus på kvalité och utveckling.

 • 1991 - Comeco bildas

  Curt-Lennart Andersson startar Comeco. Valet att fokusera på delen för byggtorkar var självklar då han ägnat sig åt dessa ända sen 70-talet.

 • 1995 - Fredric anställs och byggtorken utvecklas

  Samarbete med Doka Finland OY inleds. Resultatet är pålitliga byggtorkar efter utveckling tillsammans med våra kunder. Fredric Hallberg påbörjar sin anställning och detta leder till att han sex år senare, 2001, tar över som ägare.

 • 2009 - Fler samarbetspartners knackar på dörren

  Samtidigt som vi utvecklar och bygger ut vår verkstad så tar nya samarbeten form. Vi startar samarbete med Hitachi PowerTools Sweden samt I-verkstaden i Enköping för vidare utveckling av produkterna och företaget.

 • 2013 - Tillverkning och produktutvecklingen tar fart

  Comeco tar över tillverkningsrätten och produktutvecklingen på armeringsmaskinerna. Nya bockmaskiner lanseras på marknaden. Comeco bygger ut monteringsutrymmet i lokalerna med 250kvm. 

 • 2017 - Sortimentet ökar och utvecklingen tar nya steg framåt

  Comeco börjar leverera sin nya tjältinare Thermox VC80 och inleder även ett samarbete med Branova Nordic AB som resulterar i bredare sortiment med bland annat luftvårdsprodukter och klimatanläggningar.

 • 2021 - Flyttar in i egen nybyggd lokal tillsammans med LIMEK AB och Branova Nordic AB

  Fredric tar över verksamheten från Lillkyrka Mekaniska Verkstad (LIMEK) tillsammans med Christian Lindevall och Fredrik Zaring och bildar företaget LIMEK AB. En mekanisk special verkstad. 

comeco_folder

Beställ vår produktkatalog